Extra Inkomst

Spartipskategori:  Extra Inkomster

  • En bra extra inkomst är att söka bidrag från fonder och stipendier. Länstyrelsen har listor på vad just du skulle kunna söka.
  • Alla de där sakerna som du flyttar runt när du städar. Eller allt det där som fyller upp ditt förråd i källaren eller på vinden. Sälj av sakerna. Det du ändå inte använder längre kan du lika gärna tjäna en slant på. Skaffa ett sparkonto hos en bank, t.ex. ICA Banken de har bra räntor på sparkonton. Lägg upp sakerna på Tradera eller på Blocket och sälj av allt som du inte använt på ett år. Chansen är rätt stor att du faktiskt inte behöver sakerna längre. Det kommer dessutom att bli lättare att städa. Pengarna betalar köparna in på ditt sparkonto som är fritt kopplat från din övriga ekonomi och du har nu en liten budget om det skulle inträffa något oväntat.
  • Har du kanske några förmåner via ditt jobb som du inte vet om? Ta reda på om din arbetsgivare erbjuder dig rabatt eller bidrag till massage, sjukvård, friskvård eller liknande.
  • Har du fyllt dina förråd eller din vind med arvegods som bara står och dammar? Då kan du sälja det på auktion på nätet. Det finns många bra siter för detta. Bl.a. Tradera, Blocket eller för finare saker Bukowski Market, Kaplans eller Etsy. Du har ändå ingen glädje av att sakerna står och samlar damm.
  • Du kan tjäna en extra hacka på att sälja av smycken och saker i guld och silver om du ändå inte använder dem. Man behöver inte spara allt man fått i present speciellt inte om man faktiskt inte kommer att använda det. Innan du säljer ska du jämföra guld och silver priserna då det kan variera mycket mellan köpare. Det kan också löna sig att veta vad guld och silver priset per vikt på smycken ligger om du tänker sälja smycket på nätet. Du skall minst ta det pris som smyckets vikt skulle betala. Många pantbanker köper guld och silver, t.ex. Pantbanken.se och Sefina.se. Andra köpare till guld och silver är följande: Guldbrev.se eller Myntkompaniet.se. Här kan du hitta fler jämförelser guldpriset.nu.
  • Om du äger en sommarstuga kan du hyra ut den då du ändå inte använder den eller för att dra in lite extra pengar. På Homeaway.se, Stugsommar.se eller Airbnb kan du hyra ut din sommarstuga. Riksdagen har även infört ett höjt schablonavdrag för att göra det enklare att hyra ut fritidshus i sommar.
  • Se över alla dina medlemsrabatter. Utnyttja dessa och spara en slant.
  • Dela ut tidningar eller reklam. Du kan tjäna en extra slant på detta och samtidigt få motion. Här är en sida där du kan anmäla dig för att dela ut reklam: Delareklam.se